28.11.2017.

Zašto Vam treba video?

Korisnicima je lakše zapamtiti video od tekstualnog sadržaja. Kao jedan od najbrže rastućih i najpopularnijih oblika marketinga u svijetu, video marketing se ističe kao prva stvar koju bi marketeri trebali više koristiti u budućnosti.

Piše: Agencija UX

Forbes je prije nekoliko mjeseci objavio sjajan tekst o važnosti video marketinga čija je generalna poruka da je budućnost nezamisliva bez dobrog video sadržaja. Ako razmišljate o ulaganjima za 2018. svakako povećajte stavku koja se odnosi na video produkciju. Isplatit će se višestruko. 

 Evo pet najboljih prednosti video marketinga:  
  
  

1.    Video sadržaj promovira brend

 Prema HubSpot-u, 80% korisnika pamti video snimke koje su gledali u posljednjem mjesecu. Jedna od najvećih prednosti video marketinga je da je mnogim korisnicima lakše zapamtiti video od tekstualnog sadržaja. Kada korisnici pamte vaš video sadržaj, oni se takođe sjećaju vaših brendova, što znači više prodaje i potencijalnih kupaca za vas. Osim toga, korisnici obično žele dijeliti video zapise koji im se dopadaju I tako se širi  i domet na webu. Da bi vaši video snimci bili što nezaboravniji, uvjerite se da ih držite u skladu sa strategijom brenda. To znači zadržavanje boja, fontova, logotipa i glasa I svega ostalog.

 

2.    Video marketing može povećati SEO

 65% poslovnih donosilaca odluka  posjetilo je online trgovačku web lokaciju nakon pregleda brenda. Jasno je da kvalitet i relevantan video sadržaj dramatično poboljšavaju SEO lokaciju privlačeći ljude na početnu stranicu. HubSpot izvještava da je 39% donosioca odluka kontaktiralo prodavača nakon pregleda brendiranih video zapisa. Dodavanjem video snimaka ciljnim stranicama, sajtovima i sadržajnim ponudama, lako je poboljšati SEO vaše kompanije i poboljšati vaše klikove preko ploče. 

 

3.    Video sadržaj dobro radi na svim uređajima 


I to je jako važno! Kada sadržaj kompanije ne funkcionira dobro na određenom uređaju ili sistemu pretraživača, preduzeće gubi promet i time smanjuje broj konverzija. Na sreću, video sadržaj je zgodan za potrošnju na svim uređajima, od računara do mobilnih telefona. Ovo proširuje domet videa i čini ga korisnijim za potrošače.


4.    Video marketing može pomoći u jačanju poruke  vaše robne marke  

Kada upotrebljavate mrežni videozapis u svojoj digitalnoj marketinškoj strategiji, imate savršenu priliku za poboljšanje poruke robne marke.  Kroz jednostavne značajke poput dizajna i marke, do naprednih značajki kao što su glas i sadržaj, video marketing je idealan alat za jačanje vašeg identiteta robne marke i pobrinite se da vaši klijenti znaju ko ste.   

 

5.    Video sadržaj je poput virusa-širi se  

Procjenjuje se da 92% korisnika koji konzumiraju mobilne videozapise dijele ih s drugim ljudima. To je ogromna publika! Također, 60% gledatelja sudjelovat će u video postu prije nego što će to učiniti u nekom  teksta, prema Diode Digitalu. Zbog toga je video sadržaj moćan alat za bilo koju marku koja želi proširiti svoj doseg na mreži ili uživati u širini publike.  

Sad kad se sve to apsolvirali, planirajte svoj novi video sadržaj. 

Za pomoć i dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.  Da samo znate kakvog sjajnog redatelja imamo!

Tišina, snima se!